Pages

Thursday, July 8, 2010

Gulai Sardin Berkentang

Salam ,menu dinner dua malam yg lepas kut ,sooooo udah pinish ye,hehehehe,bila musim berangin ni ikan kat market tu duk pakai eyeshadow ,konpem ler tak beli,pusing satu market pun sama je so last resort kena guna ikan kurung ler jawapnya.Ikan sardin ni arwah ayah chik mi panggei ikan sardin,gulai sardin kalau tingat mesti menitis airmata sebabnya lauk terakhir yg arwah minta sebelum pergi meninggalkan kami ,nasik lemak dengan gulai sardin ,tp sebenarnya arwah tak makan sardin tp haritu arwah cakap ke mak sedapkan kalau makan nasik lemak dengan gulai sardin,kenangan arwah bersama kami sentiasa segar dlm ingatan sebabnya arwah mmg rapat dengan chik mi(yelakan anak perempuannya yg kecik sekali dr 10 org anak).Alamak teremo la pulak.Chik mi ikut arwah kutkalau dengan sardin ni kurang sikit .selalunya ambik kuahnya aje.Selalu buat masak asam je ntah malam tu tetiba pulak nak buat gulai.
Chik mi buat macam gulai ikan biasa cuma tak gunakan sos sardin tu dan tambah kentang je.

PERHATIAN UNTUK YANG NAKKAN KUALI N APOM PANS TU ,CHIK MI TAK SEMPAT NAK SURVEY LAGI YE ,INSYAALLAH WEEKENDS NI KALAU SEMPAT CHIK MI PERGI YE,LITTLE INDIA TU SUSAH PARKING N JALANNYA SEMPIT ,SO KENA PERGI DENGAN BIG BOSS LER.Sapa yang nak tolong konpem kat chik mi melalui email ye senang chik mi nak kira kuantitinya.Email chik mi:-  mimiazie@yahoo.com

7 comments:

  1. salam mi...ain suka msk kari sadin ngan kentang ni. sedap kan!! lg2 klu ada ikan kering..bertambah tambah la kesedapannya!!!

    ReplyDelete
  2. salam chik mi
    bestnya sardin..lauk tengah bulan..nak cuba gulai sardin chik mi plak lah ....

    ReplyDelete
  3. salam chik mi..
    belum pernah lagi makan gulai ikan sardin ni..tapikan tengok gambar je pun dah terliur...h

    ReplyDelete
  4. Salam Cik Mi,
    dah lama bebeno rasanya tak buat gulai sadin macam tu. Terliur tengok. BTW berkenan sungguh akak negok pan yang cik mi masak roti jala tu, kalau akak nak kirim 1 boleh tak.

    ReplyDelete
  5. salam chikmimi,
    memang syahdu teringat mereka yg dah pergi. Al fatihah buat ayahanda chikmimi.
    Saya tak penah guna sadin buat gulai. nice idea kak. :D

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Mimi...

    Mesti sedap kalau dicicah sardin dengan lempeng...:)

    ReplyDelete
  7. salam chik mimi...'ikan kurung' ni mcm2 blh digayakan-mkn ngan roti lenggang sure sedap ni :p~

    ReplyDelete

Reply