Pages

Friday, February 5, 2010

Gulai Ikan Semilang

Dah lama rasenya tak masak kari,aritu nampak kat umah kiah masak kari semilang ni ,erm dah terase lamaaa tak makan ,last sekali makan kat kedai makan tapi tak leh nak telan sbbnya dia cuci tak bersih baunya mak ai punye ler musyuk pastu mmg tak g dah ler kedai tu.Family chik mi kalau maasak kari ikan semilang dan sewaktu dengannya mesti letak daun kesum dengan bunga kantan sbbnya nak ilangkan baunye tu.Tapi kali ni kureng la pulak sbb ade after taste ler ikan tu ade bau sikit walaupun dah basuh berkali2 dengan perahan lemon lagi.Ke tekakku ini dah masuk ke zaman peralihan???????.


Sayur simple mimple goreng buncis dengan telor,Sabrina asyik duk ghatah sayor je.





5 comments:

  1. Salam Chik Mi...
    Saya dari dulu memang tak leh makan ikan sembilang ngan haruan ni..tak tau kenapa...May be dah terbiasa mkn ikan laut kotttt...

    ReplyDelete
  2. Aiyoookkk...KakMi, pls open the door! I wanna have lunch with U today! kekeke ;)

    ReplyDelete
  3. Salam Mimi..sia tadi tak isi ka? Abg suka ikan semilang ni.... Akak tak makan..hehehe
    Nak join Sabrina ratah sama!

    ReplyDelete
  4. kita suka gak ikan semilang ni, tp hubby n anak2 tak makan pulak. so tak dpt la nak mkn. klu teringin sgt, masa balik kpg, minta mak tlg masakkan!!

    ReplyDelete
  5. leen memang tak berapa reti makan ikan2 sungai ni...nak masak lagilah tak reti..hikhik...

    ReplyDelete

Reply