Thursday, December 3, 2009

Meehoon Singapore

Salam,menu breakfast anak2 kat umah cum ibunya lunch kat umah.Kenapa di namakan meehon singapore chik mi tak tau,nnti kita tanya dengan kengkawan yg kat Singapore kut2 la depa ade jawapannya.Hubby chik mi kalau buat meehoon putih ni ,kureng sikit sebabnya tak pedas maka ku merajinkan diriku utk buat cili jeruk.Sebenarnya chik goreng meehoon ni sbbnya nak abiskan stok dgg ayam yg kat dalam peti sejuk tu.kalau kat umah ni part dgg ayam mmg tak laku so ibu kena pikirkan kena buat something.

Jemput makan jom,kalau tercekik tu pandai2 lah carik air ye.tuan umah hanya sediakan meehoonnya aje.



5 comments:

  1. mIMI ... cuti ker hari ni???Kat simpang dekat depan umah akak ni ada jual mee hoon Singapore...tapi sebelah malam jer...dulu selalu jugak beli...murah...sekarang dah mahal...ciput jer!!

    ReplyDelete
  2. apsal yer orang lelaki ni, kalo mihun warna putih, diorang kureng sikit...sama la ngan laki kita..otaknya dh set kalo bihun goreng, mesti warna merah menyala tu baru kick.. agaknyer kalo wat bihun kaler ijau, entah makan ke idak...

    ReplyDelete
  3. tapi kan, tapi kan, kita kalau buat mi hon ni kan, kita letak lada hitam banyak-banyak. Menggelupur usus kita wak. he he he.

    ReplyDelete
  4. I penah makan beehon s'pore ni masa pegi S'pore ari tu, best..lain dari yg lain,warnanya merah n diaorang letak tauchu sekali..tu yg best n udang banyak2 sbb nya udang kat s'pore murah dr m'sia.

    ReplyDelete
  5. ChikMi..kite bawak se jug air neh. meh ler minum sekali. karang tuan tanah pulak tercekik.hehehe

    ReplyDelete

Reply