Chik mi guna inti kacang hijau +kelapa kalau guna kelapa saje pun ok jugak
Bahan-bahan
Tepung pulut
Kacang merah -Direndam dan direbus hingga empuk kemudian dilenyek hingga lumat
sedikit garam
sedikit air
minyak masak - boleh ditukar kepada pati santan
cara-cara
Tepung pulut + garam + kacang merah uli sehingga sebati,kalau perlu + sedikit air sehingga boleh dikepal.Ambil sedikit doh kemudian leperkan masuk inti kemudian di tutup kemas ,celup ke dalam minyak masak kemudian bolehla di balut,Kukus sehingga masak anggaran 15-20 minit.
Tepung pulut
Kacang merah -Direndam dan direbus hingga empuk kemudian dilenyek hingga lumat
sedikit garam
sedikit air
minyak masak - boleh ditukar kepada pati santan
cara-cara
Tepung pulut + garam + kacang merah uli sehingga sebati,kalau perlu + sedikit air sehingga boleh dikepal.Ambil sedikit doh kemudian leperkan masuk inti kemudian di tutup kemas ,celup ke dalam minyak masak kemudian bolehla di balut,Kukus sehingga masak anggaran 15-20 minit.
kak e suka sangat kueh koci ni tapi malas nak buat heheheheheh
ReplyDeletehihihi malam td macam ade vit R skit tu yg buat tu,sblmnya dah buat inti so cepat ler skit
ReplyDeletemimi....kacang merah tu rendam dulu baru rebus ker...tak pernah buat ..nak cuba mesti sedap nih
ReplyDeleteyer kak sy rendam dulu pastu rebus sy gune pc
ReplyDeletewah..ini resepi baru!mesti sedapkan!
ReplyDeletecuba la kak
ReplyDelete