Salam semua,ni menu tengahari semalam,seperti biasa alasan bzzzz,sebenarnya chik mi pestime beli rebung ni,tak tahu nak masak apa,last week dah masak lemak cili api,lepas tu chik mi buat jeruk,chik mi tanya ke ofcmate chik mi ,cik ros camana nak buat jeruk rebung,so dia cakap cuma rendam ngan garam je.tapi kena selalu tukar air takut nnti rebungnya reput.Selepas seminggu chik mi pun buat gulai ni sebabnya hanya ade rangka ayam je dlm esbok sbb tak p market lagi.cik Ros sokmo masak gulai rebung ni campur ngan ayam,daging atau sardin.Bila dah buat tu wallaaaaala sedapnya,nasib baik tekak ku ini boleh terima.
Yang ni pulak masak untuk anak2 takut depa tak mau makan gulai rebung,tapi along alhamdulillah suka jugak,chik mi sebenarnya nak ajar anak tak jakun macam chik mi,banyak benda yang chik mi tak makan sebabnya arwah ayah chik mi tak makan so mak mmg tak masak la.
Rebung pun kite suke gak... goreng ke, sayur ke, gulai ke... aiman tak kesah!!! hehehe..
ReplyDelete>ijan Aiman tak kisahyer hihihihi akak ni baru belajar makan rebung
ReplyDeleteAnak-anak kak gerau suka gulai rebung. Tapi rebung biasa bukan yang jeruk tu. Tak tahan bau dia.
ReplyDeletemcm ain pun mi...byk gak yg tak makan. mcm rebung ni ain blm pernah try. dpt suami pulak tu yg lbh kurang mcm ain. so anak2 pun ikut le acuan mak bapak dia. byk mknan yg we all not so that into.
ReplyDelete