Monday, August 31, 2009

Colek Ikan Tongkol

Salam Kemerdekaan,menu malam tadi,dah lama duk kiv rcp ni,knor pun dah acap kali buatnya,sekarang ni selalu jumpe ikan tongkol isi putih tu yg berkobar2 nak buatnya.Thank za sedap,bakar guna arang,so my laling nak garing2 skit.
Lopes ni pulak all time pebret kat umah ni,bila g market nmpk daun buluh chik mi pun beli la,tokeh cina cina tu siap tny u tau guna me daun ni.hahahaha chik gelak aje kat dia.Nak kena buat lagi kut ari ni sbbnya along cakap tak puas lagi makan lopes ibu.chik mi buat semangkuk aje beras pulutnya.



5 comments:

  1. uii...lopez sedapnye...pebret hasben ngan ank sy yg no 3...tp mamanye x penah buat pun,beli je kejenye...x penah mkn lg yg bungkus ngan daun buluh ni...spesel nih...mesti sedap..ikan tongkol tu pun pebret gak tu...yummy2 telan air liur je la..huhuhu....

    ReplyDelete
  2. >allkmurni sy buat lopes tu stail yg senang je,ikan tongkol tu mmg sedap try le

    ReplyDelete
  3. sedapnya kuih lopez tapi kita beli aje la.

    ReplyDelete
  4. kak mimi sedapnya kuih lopes tu.. ita nak try la tapi tak de daun buluh la kak.. nak buat guna plastik leh tak.. huhhu

    ReplyDelete
  5. hi , your site is good, can we exchange link?
    here is my link
    http://khmerlovenews.blogspot.com

    I hope you can

    Best regards,
    phalla

    ReplyDelete

Reply