Wednesday, August 12, 2009

Kurma Daging Wif Air Asam Tomato

Salam,menu ari isnin ari tu baru sempat nak N3,kurma daging terpekat la pulak .Family chik mi kalau buat kurma daging ni mesti nak ade air asam aka sambal belacan tomato,selalunya kalau kenduri sebelah mainland mesti ade benda ni(Wawa betoi dak ni).

Sambal belacan tomato ni senang aje buat sambal belacan cam biase pastu masukkan tomato yg dipotong dadu pastu masukkan sesudu kecil kerisik,walalllaaaaaa sedapnya.Masuk bakul angkat sendiri ni.

Nampak sayur ni kat umah mama hawa tapi tak cukup bahan so chik taruk blackpepper aje.

4 comments:

  1. Kurma daging pekat.. ayyoo sedapnye..ada plak air asam tomato tue... kite pancing2 daging la nak cicah sama air asam tue.. hehehe

    ReplyDelete
  2. mi...kalau ain mmg suka kurma daging pekat2...lg sedap rasanya. tp lum pernah lg try mkn ngan sambal belacan. may be it's a good combinantion ni. nak try la nanti!

    ReplyDelete
  3. kurma daging bestnya mimi..tapi akak pun x pernah lak makan dgn sambal belacan cam tu, may be org johor lain sikit kot? tapi sedap juga kan? pokoknya kalau sambal belacan apa pun sodap pe! (ehem..cntik bekas kurma&sayur tu! Luv..luv lagi!)

    ReplyDelete
  4. Mimi...org ni pernah makan...Ya Rabbi... dah datang selera nak makan ni...alamat kat mana...nak naik bas rapid dah ni...kereta dah lama tersadai...dah uzur...nak tunggu cik abe lambat...jgn habiskan ....

    ReplyDelete

Reply