Salam,ni bukan menu berbuka semalam ye,ni menu hari ahad yang lepas,menu berbuka lupa nak bawak SD card so esok je lah,sebenarnya jagung bakar ni memang buat every weekend ,atas permintaan dak picky eater tu,hari jumaat ada pasar malam kat kmpg chik mi adik yg selalu jual jagung bakar tu jual sekalijagung mentah ni,suka beli jagung kat adik ni sebabnya manis je adik ni cakap dia ambil dari Cameron Highland,mmg jagung ni manis dari yang selalu chik mi beli kat market tu walaupun cakap jagung taiwan,tapi kadang2 tu keras dan berhampas je.Jagung ni special sikit sebabnya Sabrina yang bakar dibantu oleh ayah,dia yang sapu butter semua,bila dah siap baru ler panggil chik mi buat sos.
Resepinya ada kat siniChik mi CnP balik resepinya kat sini ,sebab arini rajin sikit.
Bahan-bahannya
Jagung
Butter*
Sos cili*
Sos cili thai*
Madu*
*campurkan ke semua bahan yg bertanda * diatas ,ketepikan
Cara-caranya.
Salam Chik Mi,
ReplyDeleteselamat berpuasa.dulu masa ikut hubby ke US ada gak org jual jagung cam ni ada macam2 perasa kita boleh pilih untuk disapu atas jagung tu antaranya black pepper, mustard, mayonis, butter, lada sulah dll
Salam akak wah.. erma suker.. selalu wat 2 versi erma bakar SK rebus.. belipun x byk tuk dua orang jekkan..
ReplyDeleteSalam kenal Chik Mi.
ReplyDeleteWah udah lama ngga makan jagung bakar, bersos lagi, wah ... Sedap!
wah!!...nak cari jagung!..nak cari jagung!!..
ReplyDeletejangungggg!! kipasss panas panas!!
ReplyDeleteeh nak masuk pressure cooker lah jagung ni hehe
ReplyDeletesalam chik mimi..uhh,jagung bakar-sedap ni...kdg2 sy letak butter,cinnamon sugar skit-sedap gak!
ReplyDeletewa... berkenan tol ngan menu2 die.. kite folow ea kak mie.. salam perkenalan... :) nti lea mintak tlg ajar skali..
ReplyDelete