Wednesday, August 18, 2010

Sotong Masak Kicap Berempah

Salam,menu last week ,biasa lerkan kalau dah sampai rumah 6.30ptg,tengok apa yang hubby dah defrost itu je la yang chik mi masak.Anak-anak semua berpuasa so bila berbuka terus nak makan nasi,kalau buat kuih-muih pun nanti membazir je(macam ler sempat nak buat kuih kan).Chik mi kalau sotong ni memang tak dak idea nak masak apa,selalunya goreng kunyit je,ntah hari tu dalam kelam kabut sempat lagi tumiskan sedikit rempah kari dan tambah kicap so jadilah masak kicap berempah ni.
 Anak-anak pulak bila dah berbuka tu makan je tanpa banyak soal ,mungkin dah penat dan kelaparan kan
InsyaAllah hari ni Sabrina dah 3 hari mula berpuasa penuh,Alhamdulillah chik mi tak paksa dia,dia sendiri yang nak berpuasa.Alhamdulillah ikutkan chik mi 6 tahun baru nak start sama mcm along n angah tapi dia sendiri yang nak..
                                                                        

5 comments:

  1. salam mi...senang kan klu buka posa ngan nasi.so kepala tak pening sgt fikir nk msk apa. ain pulak,hubby tak suka buka ngan nasi.nasib baik ada bazar ramadhan.beli aje la.hehe. anyway, sotong mu itu nampak sungguh la sedap!

    ReplyDelete
  2. Salam Chik Mi...Sotong tu nampak anggun lah..dan nampak elegant..nak mintak sure dah habis kan..hu hu

    ReplyDelete
  3. Chik Miiii..

    adakah Chik Mi kenang daku tika makan sutun itewww???

    Chik Mi, ni anak Chik Mi ya..comeiii sesangat..how old is she?

    ReplyDelete
  4. kak lauk tulah yang sedap mkn ngan nasi panas2

    ReplyDelete
  5. Salam chikmimi,
    Tahniah buat sabrina. kecik2 lagi dah pandai pose penuh. :)
    Uish kak, presentation lawanye.. saya pun suka soton grg kunyit. tambah kicap ngan kari? Gud idea!
    selamat berbuka kak...

    ReplyDelete

Reply