Ni ler ghupa buahnya tak besaq mana tapi isinya penuh n kulitnya nipis je.Amik kat umah makcik hubby.
Ni resepi utk batternya,senang utk anak2 buat rujukan pada masa depan.
Bahan-bahannya
Tepung gandum
Tepung beras
tepung jagung
Double action baking powder
Garam
Cara-cara
Campur kesemua bahan diatas bancuh dengan air ,bancuhan agak2 ye tak terlalu cair atau pekat.
Anak2 chik suka tepung gorengan yg ranggup,so chik dah cuba bermacam2 resepi akhirnya yg ni menjadi pujaan hatiku.

Mimi..Akak tak makan cempedak sama gak macam durian..dia da BAU...say NO..No!!! and untuk tepung tu try letak air kapur sikit, & sesudu minyak masak & sesudu kecil butter....rasanya lebih crunchy kot!!!
ReplyDeleteLove suka sangat cempedak!!! huhuhu :) nak sikit cempedak goreng tuh kak! Love brought Mango Lassi for U...hehex! ;)
ReplyDeletecomelnya cempedak tu. dh nmpak mcm buah sukun dah!!
ReplyDelete