Salam,bermulalah episod daging korban, Sori Ina ko pejam mata tu ghapat2 tau.Masa nak balik ke sini aritu Fil suruh bawah balik daging sbb banyak katanya.ikutkan chik malas dah tapi mengenangkan org tua tu beria p cari wadah(bekas) so bawakkan la jugak.Gulai dagingku tak pecah minyak nape ek?sbbnya chik leburkan semuanya ke dalam pressure cooker pastu dah empuk baru masukkan kerisik kedalamnya,tapi pekat best kalu cicah ngan roti banggali ni.Nak jemput makan pun dah pinish ler...,nnti yer tungguuuuu episod seterusnya.Bape banyak episod laaa
Mimi..akak tak dapat daging korban tahun ni...Akak gi merasa yang dah siap dipreasure cookerkan kat umah mimi dah le!!!hihi..jimat kan gas...!!!
ReplyDeleteJelesnye seme orang ade daging..siap boleh wat episod lagi kat entri.kami jugak la takde episod daging...hehe
ReplyDeleteHello Chik Mi, ada lagi tu gulai daging? I think tiga pingan nasi and this will be just fine with me.
ReplyDeleteI dapat the beautiful scent of your spices dari sini. Sedap dan wangi.
Have a nice day and keep well, Lee.
Ps, I love Penang! Because of Penang, I got married, if KL still bachelor, ha ha ha.
Salam Chik mi...
ReplyDeleteSedapnya gulai daging tuh...pekat je nampak chik mi bergulai....sedap gak kalu cicah ngan roti jala tuh... :)
gulai daging tu sedapnya...set pinggan tu comeiii aaa geram tgk!
ReplyDeleteuncle lee selalu wat lawak hehe
ReplyDeletemimi.. kalau nak kasi pecah minyak smula... masukkan air panas sket dn panaskan balik kejap, bukak api sederhana je. insyaallah dia keluar balik minyak tu..