Thursday, April 22, 2010

Popia

Salam ,sekarang ni chik mi dah jumpa dengan homemade kulit popia,mmg best so kalau nk makan popia basah tak payah tenyeh lagi kat kuali panas,Chik mi order dengan pakcik yang jual popia kat pasar malam,guna kulit popia ni lagiiii best buat popia goreng, sebabnya popianya ranggup je tak macam yang readymade kulit popia tu dah sejuk mulalah lembik(ke chik mi tak gheti nak goreng?).Dah tak sempat nak make up lawa2 sebabnya bawak ke ofc so kelam kabut ler,sosnya pun tak sempat nak enterframe.Intinya je yang sempat nak enterframe.ok resipi yang selalu chik mi guna kalau nak rujuk kat sini ye.






















2 comments:

  1. Chik Miiiiiii, kasi Yat popiah tu...cantek arr bila dah dogoreng... Yat punya kalo buat gerenti pecah koyak rabak kulit dia bila digoreng.. dalam 10 mungkin 3 jer yg elok...sedih sey..amacam Chik Mi nyer cantek jer ek...?

    ReplyDelete
  2. Mimi....nak popiah basah...yang ada kuah tu!!!Hehe melampau...org hidang yang goreng kita mintak yang basah berkuah!

    ReplyDelete

Reply