Salam ,paratha puff ni dah lama chik mi teringin nak buat ,tapi asyik kena potong q je,lebihan inti risoles hati tu chik mi frozenkan so cepat sikit nak buatnya.kalau kat rumah chik mi pastry puff tu tak laku mungkin sebab bila makan time sejuk tu dia berminyak sikit,so chik mi tukar dengan roti paratha alhamdulillah anak-anak suka yg paratha ni.
Ade pulak cekci ler walaupun dah cover masih nak tunjuk isi perutnya tu:((.Yang gelap sikit tu chik mi guna paratha wholemeal,sedap jugak
merata2 ada puff ni....he..he....
ReplyDeletewah!guna paratha yg biasa tu ke mimi? boleh try gak ni..haah lah mimi yg pastry puff tu makan masa panas sedap lah.kalo budak kecik mesti bersungut,panas..panas..kan.?
ReplyDeletekak.. nk tye nih? soklan sengal skit.. paratha tuh yg mane erk? mmg xtaw nih.
ReplyDeleteSalam Chik Mimi,
ReplyDeleteKlakor bila kenangan cerita puff pastry...sekurang2nya tertunai hasrat di hati nak buat dan mkn puff ni...lain kali nak cuba gaklah guna paratha....tentu sedap...
Salam mi cyg,
ReplyDeletedah lama juga knur tak buat puff sardin dari pratha instant...nak buat jugak lah mi...terliur nengok mi punya....hihi...puff tu dier nak tunjuk tali pusat dier lah mi...hihi.
re: yg issue hari tu kan seperti yg mi cakap...knur terlupa pulak nak reply...biarkan lah mi asal dier bahgia sudah...knur dah lupakan.
dah lama nak cuba tapi tak jadi jadi...niat tu dah lama hehe
ReplyDeletesalam chik mi, wah dah lama juga kita tak buat prata puff ni..
ReplyDeletemy family suka juga ni..
tq kak.. blek smlm trs g tgk kt supermarket cne pratha nih..
ReplyDeleteCM....rindu kat nak lawat sini tau.......
ReplyDeletewaaaaaaaaaaa....ini emang musim puff kan...apa pun memang suke yang cekci tu...kalu boleh kasik la terburai ici nyer..heeeeeeeeeeeee............... yang wholemeal tu I likeeeeeeeeeeeeee!!