Assalamualaikum,wah dah hari sabtu sekejap aje ,minggu depan dah pertengahan bulan Februari cepat sungguh masa berlalu,sebelum ni duk tunggu nak cuti panjang CNY pun dah habis kejap je kan.macamana hari jumaat hari tu boleh tido lena tak?chik mi usah cakap ler kiri kanan sepanjang jalan rumah ni bunyi mercun yang amat kuat,ni nest week chap goh meh pulak waduh2 bikin penasaran,nak buat camanakan layan je lah....ok lah stop jom kita makan ikan bunga air celup tepung ni sedap tau makan panas-panas cuma awas ye tulang halusnya kang tercekik pulak macam kak ummi aritu....
Ade jugak yang panggil cincang rebung ,mak chik mi selalu buat cucur ikan.ikan ni kecil2 je warna putih.
Ikan Celup Tepung
Sumber:qasehmu-abadi
Bahan -bahan
Ikan ~boleh diganti dengan sotong
Serbuk kari
1 Biji Telur
Tepung ubi secukupnya
Garam secukup rasa
Caranya
ikan dibasuh bersih kemudian ditoskan,masukkan telur ,serbuk kari ,tepung ubi serta garam,kacau sebati.Panaskan minyak goreng sehingga garing..sedap dimakan panas2
nampak menyelerakan sungguh..lagi2 klau dicicah sambal atau sos..suami sy nmpk mesti dia nak gak ..haha
ReplyDelete