Sunday, January 23, 2011

Arrowhead Chip @ Ngaku Chips




Arrowhead Chips @ Ngaku Chips
Chips yg sinonim dgn CNY, masa CNY baru jumpa ubi ni,
Dulu2 buat selalu fail sebab melekat antara satu sama lain,tadi siap p tanya neighbour sebelah pagar macamana tak nak bagi melekat,sambil mata duk peratikan ooooo rupanya dia slice/parut dalam air baru hilang kanjinya pastu toskan sehingga air kering baru digoreng insyaAllah tak melekat.
Kalau boleh jangan guna slicer/pemarut yg tebal,nnti tak masak

10 comments:

  1. salam mimi...sana sini wat ngaku chips..yum..yummmm..alamak abis semangkuk

    ReplyDelete
  2. huwaaaaaaaaaa nih yg rasa nak terjun bangunan lagikk! huhu

    ReplyDelete
  3. mimi, akak tak rendam pun dlm air lepas sagat sbb sagat direct masuk dlm kuali.. tak melekat gak buat gitu

    ReplyDelete
  4. kalau sagat terus dlm kuali pon ok, gerenti x melekat...
    kita ada gak berangan nk buat, tp tgk2 kat tesco x byk la pulak ngaku ni.. chik mi pos sket kat kita la eh... ;)

    ReplyDelete
  5. Salam Chik Mi ;)

    I ada lagi 2 ketol keledek masih dok tergolek2 ni...buat kerepek mcm ni agak2 boleh tak? ahakkkzzz....soalan yg mmg nak kena penampar kan? lalalala

    ReplyDelete
  6. wah cantik lah gambar kerepek tu. Cantik betul chik mi posing kerepek tu

    ReplyDelete
  7. wah.. lame xsinggah sini da bertambah menarik header tuh.. menggamit2 jer.. huh..tahan lu nafsu nk beli ramekins tuh!!

    ReplyDelete
  8. Salam Akak..
    Sue pun tak rendam dalam air, lepas sagat terus terjun koli...

    Tapi chip ni sedappppp kannnnnn.....

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Chik Mimi...Krup!Krup! Sedapppnya....

    ReplyDelete
  10. salam kak mimi, ada lg ke? minta 1/2 kilo hehehe.
    sedap tu kunyah2...tak sedar dah habis semangkuk.

    ReplyDelete

Reply