Friday, March 12, 2010

Serabai

Salam,serabai ni bukan chik mi buat ye,tapi beli kat pasar malam,kalau nak buat tak ler kut sbbnya nak makan bukannya banyak pun ,ni antara pebret along,tp tak boleh lawan dengan yang kat Astaka Taman Tun Sardon(fae nnti chik mi p sana makan untuk fae ye).Nak ke Taman Tun tu berchenta sikit sbbnya parking susah,so kalau dah teringin nak makan sy beli dr kakak kat pasar malam ni je,cuma sekarang ni dia tak buat 2 jenis kuah dah ,cuma kuah biasa ja yg durian tak buat dah,ari ni kuahnya tak kick tawar sikit.

Bila along tgk gambaq ni dia cakap ek nape tadi along makan 2 keping je,hahaha long ibu makan sekeping.

6 comments:

  1. salam mimi..teringin betul nak makan serabai tp nak buat tu lecehkan?nak beli...kat sini tak ada orang jual kecuali ramadhan

    ReplyDelete
  2. Akak datang nak cedok resepi....dah Mimi beli pulak! ...sat nak pi cari resepi...hehehe!

    ReplyDelete
  3. kat sini tak jumpa pulak any serabai. kalau tak, boleh beli gak.

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Mimi..

    Peliklah kenapa kuih tu digelar "serabai"... kelakarlah sebab kuih tu cute je, tak serabai pun..hehe

    ReplyDelete
  5. salam mimi..
    sedapnye serabai..

    ReplyDelete
  6. salam mimi...serabai ni my favourite juga....dulu masa I stay kat island selalu juga beli dkt kakak yg duk jual kat pasar mlm dekat area Bayan Lepas tu.....ramai juga org bagi tau dkt Tmn Sardon tu serabai dia sedap nak kena pi cari ni....

    ReplyDelete

Reply