Double action baking powder
air
Bijan bila nak menggoreng baru masukkan
*sesetengah orang gunakan minyak yg dah panas tp Chik mi sll guna buttercup yg dah lembut aje
air
Bijan bila nak menggoreng baru masukkan
*sesetengah orang gunakan minyak yg dah panas tp Chik mi sll guna buttercup yg dah lembut aje
Yang oren tu keledek saje chik mi masukkan sekali.
sedap ni... keladi goreng cicah lak ngan susu pekat manis.. nyumm nyumm...
ReplyDeletecamne nak cari keladi yang tak gatal yer?? saya takut nak beli keladi.. sebab takut gatal.. camne yer.. ade tips tak>??
salam chik mimi,
ReplyDeletesaya dulu tak reti makan keladi. tapi, MIL suka beli ubi keladi ni, dan buat keladi goreng. saya pun suka.
wah..kalu family dah approvekan meemang senang hati, kan? hihihi
Sama la kita. sentiasa trial n error resepi gorengan. Tapi yg boh margerin yang paling best. Kalau kat tepi jalan tu saya perhatikan ada yg letak telur, kapur dan kelapa dan mcm2 lagi. Akhirnya majlis tertinggi kat rumah saya memutuskan hanya batter yang dibancuh dengan tepung dan air garam je yang terbaik. Bezanya teknik menggoreng yang menjadikannya rangup dan garing
ReplyDeleteHi KakMi, I'm here to share those yam!!! ;)
ReplyDeleteDear, pls accept a Thank You card from love2cook ya! :D
Salam Mimi....nanti nak kek kan keladi tu.....melampau sungguh...semua nak buat kek kan!!
ReplyDelete