Sori lah bab membungkus mmg fail tp nak enterframe gak
Terkenang masa tunggu result dulu,Chik mi pernah keja kat kilang Hitachi so tea time ade pakcik tu antaq lepat ni taruk sagu + keledek so tiap2 kali buat lepat mmg buat camgitu best woo.(pernah gak la merase jadi minah kilang),Jom tgk resepinya
Bahan-bahan
Pisang - dilecek
Keledek - didadu pastu di stim
Sagu - direndam sekejap
Susu tepung - dibancuh dgn air
(Boleh juga jika guna susu cair)
garam
gula
Cara-caranya
campurakan ke semua bahan diatas, kemudian dikukus,kukusannya hendaklah di panaskan terlebih dahulu.
yummy...sedapnyeeee...........
ReplyDeleteina suke lepat pisang ade inti gini... :)
cik Mi sedapnya lepat ni..kat kg kita jika tepung campu keledek,gula dan santan...dibungkus cam lepat dorang panggil "BELEBAK" hihi
ReplyDeleteKak Mimi..sedapnye lepat pisang nie..kite kalau buat terpaksa leta dlm dulang je psal takde daun pisang.lepas bakar harusla kematu gitew..hehe..tp suke la kueh nie.
ReplyDelete> ina akak pun sukeee,ooo ingatkan tak tahu yg ade inti camgini
ReplyDelete>cm ooo ghasenya org selatan pun panggei belebak jugakkan.hihihi apa2 dah makan tu kenyang perut suke hati kan akak
ReplyDelete>ijan boleh aje kalau masuk loyang pastu kukus kalau bakar atas pan dah jadi lempeng
ReplyDeleteyg penting sodap
kayaknya ga ada yang ngalahin enak nya ini deh
ReplyDelete