Siput lokan yg belum pernah ku jumpa di Penang ni so mmg x pernah makan lar.amat murah 3kg rm5 je.siap tanya kat pak cik tu camne nak buat benda ni ,hihihihi buat malu je kan ,tapi kalau malu bertanya sesat jalankan..
Setelah direbus bersama dgn sedikit air maka kulitnya pun terbuka
Pebret sefamily,buah ni kalau dgn cik hby mmg tak dapat dipisahkan
Kue dangai setiap kali ke pasar malam situ harus ku beli kue ni sedap kenyal2 gitu,saje je mintak yg ireng2 gitu
Bestnye buah manggis... dulu masa byk tak mau makan.sekarang bila tkde terbayang bayang pulak..adoii
ReplyDeleteLokan tu masak sambal tumis atau rendang, sedap tau mimi!
ReplyDeleteAlamak..CIKMANGGIS pun ada hihi
ReplyDeletebest...best lagi2 ngan buah manggis tu...lama noi nak jumpe...sini nak mkn tak lalu mane idop nyer 1 biji sama ngan harga 5-6 kg kat m'sia...dah ler tu rasa entah sedap ke idop...baikler pose makn je kat mesia...huhuhuhuuu
ReplyDelete>cik manggis hihihi adooo pebret tu
ReplyDelete>Aishah maheinya tumggu balik sini lar makan ,akak makan utk aishah dah le hihihi
ReplyDelete